Coral Verge del Camí de Cambrils

Una llarga història en el món coral

Coral Verge del Camí

de Cambrils

L’any 1968 es formava a Cambrils (Tarragona) la Coral “Verge del Camí”, a l’entorn de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils, gràcies a un grup de joves entusiastes de la música.

Des d’aleshores fins als nostres dies, la Coral s’ha anat perfeccionant i ha aconseguit un nivell demostrat en la consecució de premis en concursos de polifonia. També ha intervingut en diversos cicles i festivals.

Actualment la Coral Verge del Camí és membre de la FCEC; està formada per uns trenta components i ha realitzat diferents enregistraments com ara un CD, enregistraments al Canal 33 de televisió de Catalunya, Ràdio Fribourg (Suïssa), Ràdio Reus, Ràdio Tarragona i Ràdio 2 de RNE (Radio Nacional de España).

Des de meitats de 2019 la Coral Verge del Camí és dirigida per Robert Faltus.

Robert Faltus

Director

Robert Faltus és director, compositor i instrumentista eslovac establert a Catalunya des del 2004. Llicenciat en direcció d’orquestra i cor, pedagogia musical i musicologia, té un doctorat en etnomusicologia. S’ha format, a més, en nombrosos cursos i classes magistrals a Àustria, Holanda, Eslovàquia i Espanya.

En la seva carrera professional ha col·laborat amb institucions rellevants com l’Òpera del Teatre Nacional Eslovac, l’Orquestra d’Instruments Populars de la Ràdio Eslovaca, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida o el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados, entre d’altres. Com a compositor compta amb el primer premi nacional de la societat d’autors eslovacs SOZA per l’obra HRIECH? [PECAT?] i les seves obres estan enregistrades en una desena d’àlbums.

Actualment és compositor a temps parcial i director a temps complert de l’Orquestra de la Universitat de Lleida Ensemble UdL, l’Orquestra del Festival Musiquem Lleida, la Coral Shalom, el Cor de la Universitat de Lleida UniCorn o la Coral Verge del Camí de Cambrils, entre d’altres.