Curs 2016-2017

Coral Verge del Camí

50a Trobada de Corals Infantils / Trobada de corals infantils i juvenils amb la participació de la Coral Al ritme, de Sarral i la Coral Infantil Verge del Camí de Cambrils.

  • L’Enfilall

    Josep Vila i Casañas

  • i no em venien a buscar!

    Joan Vives i text de Piti Español

El 21 de maig, va tenir lloc, al Palau Sant Jordi, la 50a Trobada de Corals Infantils del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) on van participar corals d’arreu de Catalunya, entre elles la Coral Infantil Verge del Camí. Va ser una gran festa amb unes 100 corals i uns 2.500 cantaires es van unir per dir més fort que mai, que les corals infantils d’arreu del territori estan de celebració, que canten i molt; i que seguiran lluitant perquè el món coral i el cant no desaparegui mai.

Els cantaires van interpretar dues cantates. La primera, anomenada L’Enfilall, va ser una recopilació de fragments de cantates encarregades pel SCIC durant les trobades generals que s’han anat duent a terme al llarg d’aquests 50 anys. Aquesta cantata va ser elaborada i dirigida pel mestre Josep Vila i Casañas. La segona cantata amb el títol ...i no em venien a buscar! era un cantata amb lletra i música de Joan Vives i text de Piti Español, pensada per ser interpretada per dos actors/cantants, cor infantil i una big band. Aquesta cantata va estar dirigida per Josep Prats, mentre que els actors que van donar vida als protagonistes de la cantata, en Pau i la Clara, van ser els artistes Jordi Banacolocha i Neus Pàmies. Aquesta cantata va ser dirigida, a nivell artístic i escenogràfic per Joan Font, Montse Colomé i Jordi Vidal. Entre mig de les dues cantates hi va haver una cançó sorpresa, Corren, del grup Gossos, on el cantant Natxo Terrés i el percussionista Santi Serratosa.

Per acabar el curs, la Cripta de l’Ermita va acollir el 14 de juny una trobada de corals infantils i juvenils amb la participació de la Coral Al ritme, de Sarral i la Coral Infantil Verge del Camí de Cambrils.