Coral infantil Verge del Camí de Cambrils

Un grup d'aprenentatge musical i diversió

Coral Infantil
Verge del Camí

de Cambrils

La Coral Infantil Verge del Camí es va crear l'octubre del 1994. Actualment hi ha un total de 9 cantaires entre 7 i 14 anys.

La Coral Infantil ha estat dirigida del 1994 fins el 2011 per M. Belén Juncosa Espallargas. Des de setembre de 2011, la seva directora titular és l’Esperanza Miguel Solís. Al 2011, la coral infantil, entra a formar part del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya).

Per formar part d'aquesta coral, els cantaires no necessiten tenir coneixements de música, està obert a tots els nens i nenes a partir de 8 anys que els hi agradi cantar i gaudeixin de la música. El repertori que es treballa va des de nadales, cançons populars i tradicionals d’arreu del món, fins a cantates i/o musicals.

Els assajos es realitzen tots els dissabtes de 10:30h a 12:00h a la Cripta de l'Ermita Verge del Camí de Cambrils.

Esperanza Miguel Solís

Directora

Nascuda a Reus el 1986, és la directora titular de la Coral Infantil Verge del Camí des del 2011.

És diplomada en Magisteri de Primària (especialista en Llengua Estrangera i Música) per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment és mestra al Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (Cambrils) des de l’any 2008.

Ha fet cursos de formació, sempre relacionats amb la docència, la música i la direcció coral com: tallers de l’ Escola d’Estiu d’Educació Musical, organitzada per l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya) amb mestres com l’Antoni Miralpeix o el Basílio Astúlez. També ha realitzat un curs de musicoteràpia a través de la Fundació Universitària Martí l’Humà. Té estudis de solfeig, harmonia i piano a l’Acadèmia Simfonia (Reus). Ha fet cursos de direcció coral, organitzats per la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals), amb mestres com Tomàs Grau, Montserrat Rios i Núria Ortoneda.

Ha realitzat el Curs Cant Coral a Cambrils, organitzat per l’Institut de Formació Pere Tarrés. Ha assistit a classes particulars de cant, amb la soprano Anna Mª Ollet, professora titular de cant al Liceu i al Palau de la Música de Barcelona i ha sigut component del quartet vocal femení Sixters (Vila-seca). Actualment és cantant i membre de la junta de la Coral Verge del Camí (Cambrils).